Stiai ca alegerea gresita a apei de gura poate avea efecte secundare negative?

Periaj. Ata dentara. Clatiri cu apa de gura. De la o varsta frageda, suntem invatati sa urmam aceasta procedura pentru a maximiza beneficiile unei igiene orale corespunzatoare, dar ar putea oare apa de gura sa faca mai mult rau decat bine?

Specialistii ne avertizeaza ca alegerea necorespunzatoare a unei ape de gura poate provoca reactii adverse mai grave decat afectiunea tratata.

Efecte secundare – Pigmentare, senzatie de gura uscata, ulceratii

Daca un individ prezinta foarte multe inflamatii gingivale, efectul secundar de pigmentare a dintilor, datorat apei de gura poate fi trecut cu vederea pentru imbunatatirea sanatatii orale. Pigmentarea poate fi indepartata in timpul vizitei semestriale la dentist.

Pe de alta parte, daca senzatia de curatenie datorata gustului de menta este singurul motiv pentru care o persoana foloseste apa de gura, atunci senzatia de gura uscata si ulceratiile provocate de continutul mare de alcool s-ar putea sa nu merite.

Tipuri de apa de gura

Exista 2 categorii de apa de gura: cosmetice, disponibile fara reteta si cele pe baza de prescriptie medicala. Ambele produse sunt utilizate pentru a ajuta la eliminarea resturilor orale inainte sau dupa periaj. Ambele produse ofera un gust placut si ajuta temporar impotriva respiratiei urat mirositoare si la diminuarea bacteriilor orale. Apele de gura terapeutice sunt prescrise de un medic dentist si contin ingrediente active care protejeaza impotriva unor boli ale cavitatii orale.

Cand selecteaza o apa de gura, pacientii trebuie sa aleaga ceva pentru nevoile individuale. Daca au gura uscata si doresc un gust placut, ei ar trebui sa caute o apa de gura non-alcool, astfel incat tesuturile sa ramana umede. Daca au carii, ar trebui sa utilizeze o apa de gura cu fluor. Cel mai bine este sa se consulte cu medicul dentist inainte de a-si alege singuri o apa de gura.

Cum se utilizeaza apa de gura, in mod corect?

egd_apa-de-gura-1

Inainte de a utiliza apa de gura, periati dintii si folositi ata dentara.
Masurati cantitatea corecta de apa de gura recomandata pe prospect.
Cu buzele stranse si dintii usor departati, plimbati apa de gura prin toata cavitatea orala.
30 de secunde este timpul optim de clatire.
Dupa clatirea cu acest produs, scuipati lichidul din gura.
Nu clatiti cu apa potabila, nu mancati si nu fumati 30 de minute dupa utilizarea apei de gura, aceste actiuni avand ca efect diminuarea eficientei apei de gura.

Share